Super Bajtel

Wypiekanie chleba – warsztaty dla dzieci i rodziców

Polska jest krajem o przebogatej kulturze wypieku chleba, ale na świecie istnieje jego wiele rodzajów, a jego wypiekanie łączy się nie tylko z tradycją, gościnnością, symboliką, różnymi smakami, ale także z ogromnym bogactwem kształtów i kolorów. Jak powstał chleb, możecie się dowiedzieć podczas warsztatów wypieku chleba, które odbędą się 10 marca (w niedzielę) w chorzowskim Centrum Gotowania.


To tu poczujecie aromat świeżego i cieplutkiego chleba, który zawsze kojarzy się z czymś bardzo przyjemnym, a najlepszy chleb to taki z chrupiącą skórką. Organizatorzy zapraszają w podróż, która pomoże nam poznać smaki chleba w różnych kulturach i krajach.

  • Uczestnicy warsztatów wypiekać będą: polski placek pasterski z patelni, chaczapuri, gruziński przysmak, włoskie foccacia i turecki naan.

    Organizatorzy poczęstują uczestników domowym masłem, kozim serem, oliwami, pysznymi sosami i dżemami  własnej produkcji. Na zakończenie każdy otrzyma mistrzowski certyfikat.

    – Nic tak nie poprawia apetytu dziecka, jak miła atmosfera przy stole i towarzystwo rodziców. Dlatego bardzo cenimy sobie ten moment, gdy zasiadamy razem przy stole i rozsmakowujemy się we wspólnie przygotowanych daniach. Na zakończenie każdy otrzymuje certyfikat z podpisem Szefowej Kuchni, potwierdzający udział w naszych warsztatach – wyjaśniają organizatorzy.

    Cena: 75 PLN brutto / dziecko + rodzic
    Czas trwania: 11:00 – 14:00
    Zarejestruj się już dziś – serdecznie zapraszamy‼️

    Zapisy:
    p.rogala@centrumkulinarne.com.pl
    +48 795 412 915

Link do wydarzenia na facebooku: https://www.facebook.com/events/2227884134094206/

Pokrewne artykuły

Kontakt

Pisz do nas na: ul. Andersena 46/5, 44-100 Gliwice

Biuro: ul. Łużycka 24a

tel. 512 282 750

redakcja@slaskietrendy.pl