Super Bajtel

MasterChef Junior w Silesii

Gotowanie może być wspaniałą zabawą pełną smakowitych odkryć, niezależnie od wieku. Udowodnią to najmłodsi finaliści MasterChef Junior w dniach 7-9 listopada. Luiza Baaziz, Natalia Paździor i Kuba Tomaszczyk w obecności gościa specjalnego Mateusza Gesslera zadbają o podniebienia odwiedzających największe centrum handlowe na Śląsku.


Co przygotują młodzi kucharze? Warto się przekonać, biorąc udział w kulinarnym show.
Kuchenne eksperymenty mogą być nieustającą nauką i prawdziwą przygodą. Przekonają się o tym wszyscy, którzy odwiedzą Silesia City Center w dniach 7–9 listopada i spróbują niecodziennych potraw. Przyrządzone zostaną takie smakołyki jak: jadalna ziemia, kawior z papryki i bakłażana, palone krewetki z oliwą w proszku czy sorbety owocowo–warzywne wyprodukowane przy użyciu ciekłego azotu. Pokazy kuchni molekularnej przygotuje zespół Łukasza Szewczyka, znany z osiągnięć w dziedzinie carvingu (czyli sztuce rzeźbienia w owocach i warzywach).
W sobotę, oprócz tajników kuchni molekularnej, klienci poznają przepisy finalistów MasterChef Junior – Luizy Baaziz, Natalii Paździor i Kuby Tomaszczyka. O godzinie 17:30 słynny restaurator Mateusz Gessler wraz z najmłodszymi kucharzami pokaże gościom, jak szybko przyrządzić pyszne i zdrowe dania. Klienci sami będą mogli ocenić wyniki ich starań.

W bezpłatnych pokazach będzie można uczestniczyć w czwartek i piątek od godziny 15.00, a w sobotę między 13.00 a 19.00 na Placu Śląskim w Silesia City Center.

Pokrewne artykuły

Kontakt

Pisz do nas na: ul. Andersena 46/5, 44-100 Gliwice

Biuro: ul. Łużycka 24a

tel. 512 282 750

redakcja@slaskietrendy.pl